Οι Δράσεις μας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Στην Ένωση αυτή μετέχει ενεργά ο Πέτρος Ζάπρος από το 2001. Από το 2015 έχει την ιδιότητα του Αντιπροέδρου. Η συνάντηση με τον ΠτΔ ήταν το επιστέγασμα σειράς δράσεων και έλαβαν χώρα για την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού εθνικού ζητήματος. Κορυφαία στιγμή η εισήγηση, δια στόματος Πέτρου Ζάπρου ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων το 2016 για την προβολή των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία.

Συμμετοχή της δικηγορικής μας εταιρίας σε κοινωνική δράση για την πρόληψη του καρκίνου.

Συμμετοχή της δικηγορικής μας εταιρίας σε κοινωνική δράση για την πρόληψη του καρκίνου. Αποδεχόμενοι την τιμητική πρόσκληση της HERCARE, παρευρεθήκαμε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια δράσης κατά του καρκίνου, δια του δικηγόρου Ευστράτιου Ζάπρου, ο οποίος συζήτησε και βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, ενισχύοντας την προσπάθεια τους με την χορήγηση δωροεπιταγής. Εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη συνδράμουν στην αντιμετώπιση υποθέσεων ιατρικών πράξεων με μεγαλύτερο ζήλο και αποτελεσματικότητα και ενισχύουν την πεποίθηση ότι η επαγγελματική κατάρτιση και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να συνδυάζονται.

Ο Πέτρος Ζάπρος, δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, μιλά για το έργο του ως μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Πέτρος Ζάπρος, δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, μιλά για το έργο του ως μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Εξηγεί τα είδη των αξιώσεων από το γερμανικό κράτος. Αναλύει το ιστορικό της νομικής προσπάθειας κι αναφέρεται στη συμβολή της στη «συμπλήρωση του κενού της Ιστορίας». Τονίζει τη σημασία της Συνθήκης του Λονδίνου αλλά και του ισχύοντος –χάρη των ισχυρών σήμερα– «θεσμού της ετεροδικίας» στην αξίωση των αποζημιώσεων. Μεταφέρει τη στάση του γερμανικού κράτους αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων στο ζήτημα, αντιπαραβάλλοντας το παράδειγμα των ιταλικών δικαστηρίων. Αναφέρεται, επίσης, στην περίπτωση του Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος απευθύνθηκε στα γερμανικά δικαστήρια. Παρουσιάζοντας στατιστικά από τη Συνδιάσκεψη των Παρισίων, υπογραμμίζει την έκταση των εγκλημάτων που συνέβησαν στην Ελλάδα. Όντας, τέλος, μάλλον απαισιόδοξος για το εγγύς μέλλον των επανορθώσεων, μεταδίδει το μήνυμα της διατήρησης της μνήμης εσαεί και καταλήγει με την ιστορία δύο θυμάτων των Ναζί, που, μοιραία, η ανάγκη για δικαίωση τα ξαναένωσε.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι , με μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι , με μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συζήτηση για την Ορθόδοξη Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης και τη θλιβερή συρρίκνωση της. Δηλώσεις υποστήριξης της κοινότητας και του Πατριαρχείου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.